Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada)

bencede

Active member
Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı (200-250ml) süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Küçükse 2 büyükse 1 haşlanmış patates
  • Un
Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sütü (Dolaptaysa fazlaca yavaşça ılıtın) oda ısısında olacak yani.
  2. Geniş bir kaba alıp karıştırdığınız kabartma tozu ve tuzun üstüne dökün. Çatalla bir iki tıp karıştırın.
  3. Düdüklüde göz sonucu tuzla (Aşırı olmasın hamurda da tuz var çünkü) haşladığınız patatesi, eziciyle hiç topak kalmayacak biçimde (Püre gibi) ezin.
  4. Patatesi süt karışımının içine ekleyin üzerine de unu ekleyip yoğurun. Hamur hayli sert ya da cıvık olmasın daha sonrası malum ????
  5. Hal verip kızgın yağda kızartın. Afiyetler olsun ????.
Not: Biz bu ölçüyle yapıp kahvaltıda 3-4 kişi yiyip bitiriyoruz (Tabi ekmeksiz ????) kalabalıksanız ölçüleri katlayın, ya da ekmek üzere karbonhidrat tipi şeyler fazlaysa ölçü çok kâfi oluyor ????

Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst