bencede
Active member
Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı (200-250ml) süt
- 1 kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Küçükse 2 büyükse 1 haşlanmış patates
- Un
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sütü (Dolaptaysa fazlaca yavaşça ılıtın) oda ısısında olacak yani.
- Geniş bir kaba alıp karıştırdığınız kabartma tozu ve tuzun üstüne dökün. Çatalla bir iki tıp karıştırın.
- Düdüklüde göz sonucu tuzla (Aşırı olmasın hamurda da tuz var çünkü) haşladığınız patatesi, eziciyle hiç topak kalmayacak biçimde (Püre gibi) ezin.
- Patatesi süt karışımının içine ekleyin üzerine de unu ekleyip yoğurun. Hamur hayli sert ya da cıvık olmasın daha sonrası malum ????
- Hal verip kızgın yağda kızartın. Afiyetler olsun ????.
Patatesli Hamur Kızartması (15 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı