Patatesli Omlet (Doyurucu Nefis)

bencede

Active member
Patatesli Omlet (Doyurucu Nefis) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri (İsteğe bağlı kaide değil)
Pişirmek için;

  • Sıvı yağ
Patatesli Omlet (Doyurucu Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesler soyulur yıkanır rendelenir. Geniş bir kabın içerisine koyulur.
  2. Üzerine yumurtalar eklenir. Tuz, karabiber eklenerek karıştırılır.
  3. Ocağa orta uzunluk tava alınarak içerisine yağ eklenir, uygunca ısınınca patatesli harç dökülüp, her yerine eşit gelecek biçimde dağıtılır.
  4. Üzerine kapak kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Spatulayla denetim edilip altı kızarınca öteki tarafı çevirelim.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip kapağını kapatalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun ????
Patatesli Omlet (Doyurucu Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst