bencede
Active member
Patatesli Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yumurta
- Biraz sıvı yağ
- Kaşar peyniri
- Tuz,karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup rendeliyoruz.
- İçine yumurtaları kırıp tuz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıvıyağ ile yağladığımız büyük uzunluk teflon tavaya yayıyoruz.
- Orta ocakta altını kısıp ağzı kapalı bir biçimde pişiriyoruz.
- Altını sıpatulayla kaldırarak pişip pişmediğini denetim ediyoruz.
- Altı pişen omletimizi, (yapışmadan kolay çevrilmesi için) üzerini yağladığımız düz bir kapak yardımı ile alt-üst ediyoruz ve o biçimde üstünüde pişiriyoruz.
- Tavayı tekrar yağlamayı unutmayalım.
- Pişen omletin yarısına kaşar peyniri rendesi yahut dilimlerini koyup öbür yarısını üstüne kapatıyoruz ve ocaktan alıp sıcak, sıcak servis yapıyoruz.