bencede
Active member
Patatesli Soğanlı Menemen Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 küçük uzunluk patates (1 vey 2 orta uzunluk da olabilir)
- 1 adet soğan
- Sucuk (İstenilen miktarda)
- 1 adet domates
- 2 adet yumurta
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tavaya sıvı yağ konur.
- Küp küp doğranmış patatesler kızartılır.
- Yemeklik doğranmış soğan ek edilir ve rengi dönünceye kadar pişirilir.
- Sucuklar ek edilir ve kızartılır.
- Küçük küçük doğranmış domates ek edilir. (İsterseniz domatesi rendeyelebilirsiniz de)
- Hepsi piştikten daha sonra yumurtalar eklenir.
- Tuz, karabiber ve pulbiber ek edilir ve hepsi karıştırılır.
- Gereğince piştikten daha sonra kaşar peyniri serpiştirilir.
- Tavanın ağzı kapatılır ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.Afiyet olsun.