Patatesli Yumurta (Yumpat)

bencede

Active member
Patatesli Yumurta (Yumpat) Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Patatesli Yumurta (Yumpat) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle 4-5 adet orta uzunluk patates soyulup küp küp doğranır.
  2. Akabinde nişastası çıkana kadar yıkanıp suyu süzülür.
  3. Biraz tuz serpilip kağıt havlunun üzerinde nemi alınır ve yarım su bardağı sıvı yağ koyulmuş tava yahut tencerede kızartılır.
  4. Patatesler kızarırken bir kabın içine 3 adet yumurta kırılıp 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ek edilip uygunca karıştırılır.
  5. Kızaran patatesler kağıt havlu üzerine alınıp yağı emdirilir ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyup erittiğimiz tavaya tekrar alınır.
  6. Üzerine yumurtalı karışımı döküp alt üst çevirip 5 dakika kadar pişirip sıcak biçimde servis yapıyoruz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun????????????.
 
Üst