bencede
Active member
Patatesli Yumurta (Yumpat) Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Öncelikle 4-5 adet orta uzunluk patates soyulup küp küp doğranır.
- Akabinde nişastası çıkana kadar yıkanıp suyu süzülür.
- Biraz tuz serpilip kağıt havlunun üzerinde nemi alınır ve yarım su bardağı sıvı yağ koyulmuş tava yahut tencerede kızartılır.
- Patatesler kızarırken bir kabın içine 3 adet yumurta kırılıp 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ek edilip uygunca karıştırılır.
- Kızaran patatesler kağıt havlu üzerine alınıp yağı emdirilir ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyup erittiğimiz tavaya tekrar alınır.
- Üzerine yumurtalı karışımı döküp alt üst çevirip 5 dakika kadar pişirip sıcak biçimde servis yapıyoruz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun????????????.