bencede
Active member
Patlıcanlı Tavada Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlı Tavada Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 3 orta uzunluk patlıcan
- 2 baş kuru soğan
- 4 yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saate yakın bekleyelim.
- Bu ortada içini hazırlayalım ki soğusun.
- Patlıcan ,biber ve soğanı güzelce kavuralım.
- çabucak sonrasında domates ve salçamızı ekleyelim.
- Baharatları da ek edip kavuralım.
- Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- İnce bir biçimde açalım.
- Patlıcanlı harcı koyup kızgın yağda pişirelim.
Patlıcanlı Tavada Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı