Patlıcanlı Tavada Pişi

bencede

Active member
Patlıcanlı Tavada Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
İç harcı için;

  • 3 orta uzunluk patlıcan
  • 2 baş kuru soğan
  • 4 yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
Patlıcanlı Tavada Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saate yakın bekleyelim.
  2. Bu ortada içini hazırlayalım ki soğusun.
  3. Patlıcan ,biber ve soğanı güzelce kavuralım.
  4. çabucak sonrasında domates ve salçamızı ekleyelim.
  5. Baharatları da ek edip kavuralım.
  6. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  7. İnce bir biçimde açalım.
  8. Patlıcanlı harcı koyup kızgın yağda pişirelim.
Afiyet olsun .Çok yumuşak oluyor ve fazla çıkıyor. Biz çoluk çocuk fazlaca seviyoruz. Deneyenlere afiyet olsun ????????.

Patlıcanlı Tavada Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst