bencede
Active member
Pazar Kahvaltıları İçin Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
Hamuru için:
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
- Yarım paket instant maya
- 3.5 su bardağı un
- 120 gram susam
- Yarım fincan su
- Yarım fincan pekmez
- Karıştırma kabına süt, su, sıvı yağ ve instant mayayı alarak elimizle karıştıralım.
- 3. 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streç sinema ile örtüp kabarması için 45 dakika dinlendirelim.
- Susamı tavada kavuralım.
- Farklı bir kapta pekmez ve suyu güzelce karıştıralım.
- Hamuru 6 eşit kesime bölelim.
- Her bir parçayı 2 eşit kesime bölerek uzun şerit haline getirelim.
- 2 şerit hamuru kıvırarak simit hali verelim.
- Bu süreci 6 kesim hamur için yenidenlayalım.
- Simitlerimizi evvel pekmezli suya daha sonra da susama batıralım.
- Hazırladığımız 6 adet simidi 190 derecede evvelinde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.