bencede
Active member
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru yapacağımız kabın içine ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim.
- çabucak sonrasında unu dikkatli ekleyerek tuzunu ek edip ele yapışan bir hamur yapıyoruz ,mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
- Mayalanan hamuru tezgaha un serperek havasını alıp toplayalım ve 8 eşit kesime bölelim.
- Böldüğümüz bezelerin üzerine bez örterek 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
- Bu ortada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım yeterlice ısınınca orta ateşte alalım.
- Birinci yaptığımızdan başlayalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
- Açtığımız ekmeği tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca yine fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim öteki tarafı kızarana kadar ötekini açalım.
- Çevirdiğimiz tarafda kızarınca ekmeği tavadan havlu peçeteye alalım.
- Hepsini birebir biçimde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapın hayli çabuk oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.