Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği)

bencede

Active member
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz)
Üzerine pişerken sürmek için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru yapacağımız kabın içine ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  2. Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim.
  3. çabucak sonrasında unu dikkatli ekleyerek tuzunu ek edip ele yapışan bir hamur yapıyoruz ,mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha un serperek havasını alıp toplayalım ve 8 eşit kesime bölelim.
  5. Böldüğümüz bezelerin üzerine bez örterek 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
  6. Bu ortada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım yeterlice ısınınca orta ateşte alalım.
  7. Birinci yaptığımızdan başlayalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
  8. Açtığımız ekmeği tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca yine fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim öteki tarafı kızarana kadar ötekini açalım.
  9. Çevirdiğimiz tarafda kızarınca ekmeği tavadan havlu peçeteye alalım.
  10. Hepsini birebir biçimde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapın hayli çabuk oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst