Pelin Karahan’ın eşi Bedri Güntay hakkında şoke eden iddia! 18 yıl mahpusu isteniyor

Aslıhan

Active member
Ünlü oyuncu Pelin Karahan’ın eşi Bedri Güntay’a açılan dava gündeme bomba üzere düştü. “Hayali ihracat” suçlamasıyla dava açılan Güntay için 18 yıla kadar mahpus cezası isteniyor.

yıllardır ekranların sevilen isimlerinden biri olarak karşımıza çıkan Pelin Karahan’ın eşi Bedri Güntay, “hayali ihracat” suçlaması niçiniyle mahkemelik oldu. Güntay’ın ihracatını yapmadığı parfümler üzerinden KDV iadesi aldığı argüman edildi. 18 yıla kadar mahpusu istenen iş insanı ve 6 sanık daha ekim ayında mahkemenin karşısına çıkacak.

Davanın ortaya çıkma niçini ise Ağustos 2019’da CİMER’e yapılan bir ihbardan kaynaklanıyor. İhbarda, hayali ihracatı yapan firma ve bireylere ait ayrıntıların verildiği ayrıntılar yer alıyor. İhbar kararında İstanbul Gümrük Koruma ve Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü takımları mevzuyu ele aldı.

İddianameye nazaran; Bedri Güntay’a ilişkin olan Yenigün Paklık ve Servis Şirketi, E.Kimya AŞ’ye ilişkin 6 farklı ihracat beyannamelerini kopyalayarak 3,6 milyon dolarlık düzmece fatura düzenlendiği tabir edildi. bu biçimdece Yenigün Paklık Firmasının 3,7 milyon TL KDV iadesi alma hakkı kazandığı tez edildi.

Savcılığın savına nazaran; gerçekte var olmayan 10 bin 80 şişe parfüm hakkında ihracat sürecinin düzmece evraklar düzenlenerek yapılmış üzere gösterildiği istikametinde olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin sözleri alınırken, gözler Bedri Güntay’a çevrildi. “Firma olarak mağdur durumdayız” cümlelerini kullanan Güntay kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Alıcı firmayı tanımıyorum. Ambarlı Gümrüğü’nde 2019 yılında rastgele bir ihracat sürecimiz olmadı. İhracat beyannameleri ve ekinde düzenlenen faturalar benim muhasebe kayıtlarımda yer almıyor. Düzenlendiği söylenen beyannameler benim bilgim dahilinde düzenlenmemiştir.”

Ünlü iş adamı, holding bünyesinde özel güvenlik, tesis idaresi ve paklık hizmeti veren 4 şirketlerinin olduğunu anılan şirketlerde 4 bine yakın kişinin çalıştığını vurgularak “Aylık yaklaşık 20 milyon TL fatura kesen bir şirket olarak bu biçimde bir işe tevessül etmemiz mantık dışıdır” sözlerini kullandı.