bencede
Active member
Peynirli Biber Domates Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 15 adet yeşil biber (Adet sayısını azaltabilir yada artırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 3-4 adet domates (Çeri domates de kullanabilirsiniz)
- Yarımşar çay kaşığı tuz karabiber kekik
- Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler yıkanır suları süzülerek bıçakla birkaç kesime bölünür.
- Tavaya tereyağı koyalım eriyince biberleri ek edelim daima karıştırarak yağda biraz kızarmasını sağlayalım.
- Domateslerin kabuğunu soyarak dörde bölelim(ben kabuklarını soymaya unuttum daha sonradan kabukları çıkarttım)çeri domates kullanırsanız bir sefer ortadan bölün.
- Domatesleri rendelenmiş sarımsağı ekleyerek kapağını kapatalım orta ateşte domatesler suyunu salana kadar pişirelim akabinde kaşıkla zerzevatları ezmeden karıştıralım tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dk kapağı kapalı pişirelim.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpelim tavanın kapağını kapatalım ve peynirler eriyene kadar 2-3 dk kapak kapalı bekletelim ocağı kapatalım sıcak servis yapalım.