Peynirli Hamur Kızartması

bencede

Active member
Peynirli Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kadar beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
  • 3-4 dilim tel peyniri (isteğe bağlı)
  • 7-8 kol maydanoz
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz
  • 3 su bardağı un
Peynirli Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin kaba un hariç öbür materyalleri ekleyin kaşar peynirini rendeleyin.
  2. Beyaz peyniri uygunca ezin tel peynirini ince ince doğrayın.
  3. Maydanozuda doğrayın düzgünce karıştırın .
  4. Tuz ekleyin unu eleyerek yoğunluğuna nazaran eleyin, iyice yoğurun.
  5. Kulak göğsü kıvamında hamur olacak.
  6. 15 dk kadar dinlendirin.
  7. Tezgahı epey az yağlayın.
  8. Tüm hamuru tezgaha koyun merdaneyle cm kalınlığında açın.
  9. İki parmak kalınlığında boylamasına kesin.
  10. daha sonra ortadan ikiyede kesin kızgın yağda kızartın . Fotoğraf ekledim ordanda ilerleyebilirsiniz ????.
Kahvaltıda çocuklar için hayli hoş oluyor peynir yemeyen çocuklar için bilhassa tavsiye ederim.Şimdiden deneyenlere afiyet olsun
❤
.
 
Üst