bencede
Active member
Peynirli Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
.
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kadar beyaz peynir
- 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
- 3-4 dilim tel peyniri (isteğe bağlı)
- 7-8 kol maydanoz
- 1 kabartma tozu
- Tuz
- 3 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin kaba un hariç öbür materyalleri ekleyin kaşar peynirini rendeleyin.
- Beyaz peyniri uygunca ezin tel peynirini ince ince doğrayın.
- Maydanozuda doğrayın düzgünce karıştırın .
- Tuz ekleyin unu eleyerek yoğunluğuna nazaran eleyin, iyice yoğurun.
- Kulak göğsü kıvamında hamur olacak.
- 15 dk kadar dinlendirin.
- Tezgahı epey az yağlayın.
- Tüm hamuru tezgaha koyun merdaneyle cm kalınlığında açın.
- İki parmak kalınlığında boylamasına kesin.
- daha sonra ortadan ikiyede kesin kızgın yağda kızartın . Fotoğraf ekledim ordanda ilerleyebilirsiniz ????.
