bencede
Active member
Peynirli Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt yahut süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Peynirin tuzuna bakılırsa tuz atabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri karıştırın.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Pankek hamuruna göre biraz daha katı kıvamlı olması gerekiyor.
- Isıtılmış tavaya az ölçüde yağ sürün ve 1’er kaşık formunda tavaya döküp artlı önlü pişirin. Sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.