Pırasalı Yumurta

bencede

Active member
Pırasalı Yumurta Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet orta uzunluk pırasa
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Dilek ederseniz karabiber kırmızı pul biber
Pırasalı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pırasaların dış kabuklarını temizleyin, alttaki fazlalıklarını kesip pırasayı doğrayın, yıkayıp süzgece aldığınız pırasaların suyu süzülünce kullanacağız.
  2. Sahanı kısık ateşe oturtun, içine sıvı yağ ve tereyağını koyarak yavaşça ateşte yağı kızdırın, suyu süzülen pırasaları ekleyip, pırasaları karıştırıp, üzerine kapak kapatıp pırasaların kavrularak yumuşamasını sağlayın.
  3. Yumurtaları kırıp üzerine tuz serpip kapağını kapatın, yumurtalar istediğiniz kıvamda pişene kadar pişirmeye devam edin.
  4. Dilerseniz üzerine karabiber ve pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pırasalı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst