bencede
Active member
Pırasalı Yumurta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 adet orta uzunluk pırasa
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Dilek ederseniz karabiber kırmızı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaların dış kabuklarını temizleyin, alttaki fazlalıklarını kesip pırasayı doğrayın, yıkayıp süzgece aldığınız pırasaların suyu süzülünce kullanacağız.
- Sahanı kısık ateşe oturtun, içine sıvı yağ ve tereyağını koyarak yavaşça ateşte yağı kızdırın, suyu süzülen pırasaları ekleyip, pırasaları karıştırıp, üzerine kapak kapatıp pırasaların kavrularak yumuşamasını sağlayın.
- Yumurtaları kırıp üzerine tuz serpip kapağını kapatın, yumurtalar istediğiniz kıvamda pişene kadar pişirmeye devam edin.
- Dilerseniz üzerine karabiber ve pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.