Pişi (Kahvaltılık Pratik)

bencede

Active member
Pişi (Kahvaltılık Pratik) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağından 2 parmak az un
Pişi (Kahvaltılık Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel oda sıcaklığında olan sıvı gereçler ve tuz bir kaba konur.
  2. Üzerine un ve kabartma tozu ek edilir. Ele yapışmayan bir hamur yapılır.
  3. Yoğurma sonunda elimize yavaşça sıvı yağ sürülüp, hamur toparlanır.
  4. Hamura alt üst un serpiştirilerek merdane ile açılır. Bardakla kesilir.
  5. Ortasına delikler yapılır ve kızgın yağda, yüksek ateşte alt üst kızartılır. Afiyet olsun????.
Pişi (Kahvaltılık Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst