bencede
Active member
Pişi (Kahvaltılık Pratik) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağından 2 parmak az un
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel oda sıcaklığında olan sıvı gereçler ve tuz bir kaba konur.
- Üzerine un ve kabartma tozu ek edilir. Ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Yoğurma sonunda elimize yavaşça sıvı yağ sürülüp, hamur toparlanır.
- Hamura alt üst un serpiştirilerek merdane ile açılır. Bardakla kesilir.
- Ortasına delikler yapılır ve kızgın yağda, yüksek ateşte alt üst kızartılır. Afiyet olsun????.