Pişi

bencede

Active member
Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (her insanın ölçüsünde farklılık gösterebilir yumuşak bir hamur elde ediyoruz)
  • Kızartmak için çokça sıvı yağ̆
  • İçlı̇ pı̇şı̇ ı̇çı̇n
  • Pırasa
  • Beyaz peynir yahut çökelek
  • Pul biber
  • İç harcı patates haşlayıp içerisine soğan, karabiber, tuz, kırmızı biber ve isteğe göre acı pul biberli de yapabilirsiniz
Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına ılık su, süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. Yoğurt sıvı yağ, yumurtayı ekleyelim.
  3. Undan bir ölçü ekleyip tuzu ekleyelim.
  4. Artık unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Bir tepsiye biraz yağ dökelim ve cevizden biraz büyük bezeler yapalım ve tepsiye poşet geçirip 10-15 dakika kadar bekletelim(bu ortada ben iki ölçü yaptığım için bezelerim fazla görünüyor detaylarınize.
  6. Bezeyi tezgaha alıp yuvarlak şekilde elimizle düzeltelim ve kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartalım.
  7. İçli pişiyi de istediğiniz iç harcı hazırlayıp içerisine bir ölçü koyup yarım ay şeklinde kapatıp güzelce kızartalım.
Özellikle pırasalıyı denemenizi önemle tavsiye ederim pırasa yemeyenlerin bile çok severek yediği bir lezzet olmakta. Natürel birinci başta pırasalı olduğunu söylemeyiniz.
 
Üst