bencede
Active member
Pişi Tanımı İçin Materyaller
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
Not EkleTanımı Yazdır
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için gereçler bir ortaya getirilir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Un 3 su bardağından daha sonra yavaş yavaş eklenir.
- Yoğrulan hamur, üzeri kapatılıp 5-10 dakika bekletilir.
- sonrasındasında biraz un serptiğimiz tabanda merdaneyle epey ince olmayacak biçimde açılır, ister bardakla ister öbür biçimde kesilir.
- Isıttığımız sıvı yağda kızartılır ve servis edilir.
- Yağ çekmeyen, yavaşça mi yavaşça pişiler afiyetle tüketilir.