Pişi

bencede

Active member
Pişi Tanımı İçin Materyaller

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için gereçler bir ortaya getirilir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Un 3 su bardağından daha sonra yavaş yavaş eklenir.
  3. Yoğrulan hamur, üzeri kapatılıp 5-10 dakika bekletilir.
  4. sonrasındasında biraz un serptiğimiz tabanda merdaneyle epey ince olmayacak biçimde açılır, ister bardakla ister öbür biçimde kesilir.
  5. Isıttığımız sıvı yağda kızartılır ve servis edilir.
  6. Yağ çekmeyen, yavaşça mi yavaşça pişiler afiyetle tüketilir.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst