Poşe Yumurta

bencede

Active member
Poşe Yumurta Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 bardak kadar su
Poşe Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye suyu koyun, kaynatın.
  2. Kaynadıktan daha sonra tuz ve sirkeyi ekleyerek girdap oluşturacak biçimde karıştırın.
  3. Yumurtayı bir kaseye kırın.
  4. Oluşturduğunuz girdabın ortasına bırakın 2-3 dakika pişirin, kevgirle alın. sıradan üzere görünüyor fakat şeflerin gruplarına birinci öğrettikleri ve test ettikleri konulardan biridir.
Püf noktası;

1-L yumurta kullanın.

2-Suya tuz ve sirke eklemek beyaz kısmını toparlamak için değerli.

3-Kaynayan suda girdap oluşturduktan daha sonra, kaseye öncesinden kırılmış yumurtayı yavaşça ekliyoruz.

4-Ben sarısını akışkan seviyorum, banmalık ancak biraz daha tutup kayısı kıvamı bekleyebilirsiniz .

5-Kevgirle yokladığınızda sarısının hangi kıvamda olacağını goreceksiniz.

Poşe Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst