Pratik Bayat Ekmek Böreği

bencede

Active member
Pratik Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 8 dilim bayat ekmek
Harcı için:

  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet büyük kapya biber
  • Yarım kase lor veya ufalanmış beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Rende veyahut dilim kaşar
Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Baharatlar:
  • Tuz
  • Toz biber
  • Kekik
  • Kuru fesleğen (opsiyonel)
Borcam tabanı için:

  • Bir ölçü tereyağı
Pratik Bayat Ekmek Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Küçük uzunluk kare borcamın tabanını tereyağı ile yağlıyoruz.
  2. 4 dilim bayat ekmeği borcama yerleştiyoruz.
  3. Sos için yumurta, zeytinyağı ve sütü çırpıp fırça sayesinde ekmeklerin üzerine sürüyoruz ve damak tadımıza bakılırsa tuz, toz biber ve kekik serpiştiriyoruz.
  4. Ekmeklerin büsbütün soslandığına emin olunuz, aksi takdirde sert kalır.
  5. Üzerine dilim kaşarları koyup yine baharatlıyoruz. (ben orta katına cheddar peyniri de koydum).
  6. Kaşarların üzerine sırasıyla minik küp küp kesilmiş kapya biber, soyulmuş minik küp küp kesilmiş domates, ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu serpiştiriyoruz.
  7. Zerzevatları damak tadımıza göre yine baharatlıyoruz.
  8. Sebzelerin üzerine kalan 4 dilim ekmeği yerleştirip her yerini güzelce sos sürüyoruz ve baharatlıyoruz.
  9. Ekmeğin üzerine tekrar sırasıyla kapya biber, domates, ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu serpiştirip yeniden baharatlıyoruz.
  10. Sebzelerin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirip toz biber ve kekik serpiştiriyoruz.
  11. 180 derece önce ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 20-22 dakika pişiriyoruz.
    Pratik, doyurucu ve lezzetli kahvaltılığımız hazır.
    Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.

*Tarif 4 kişiliktir.
 
Üst