bencede
Active member
Pratik Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Gereçler
*Tarif 4 kişiliktir.
- 8 dilim bayat ekmek
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 adet büyük kapya biber
- Yarım kase lor veya ufalanmış beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Rende veyahut dilim kaşar
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- Baharatlar:
- Tuz
- Toz biber
- Kekik
- Kuru fesleğen (opsiyonel)
- Bir ölçü tereyağı
- Küçük uzunluk kare borcamın tabanını tereyağı ile yağlıyoruz.
- 4 dilim bayat ekmeği borcama yerleştiyoruz.
- Sos için yumurta, zeytinyağı ve sütü çırpıp fırça sayesinde ekmeklerin üzerine sürüyoruz ve damak tadımıza bakılırsa tuz, toz biber ve kekik serpiştiriyoruz.
- Ekmeklerin büsbütün soslandığına emin olunuz, aksi takdirde sert kalır.
- Üzerine dilim kaşarları koyup yine baharatlıyoruz. (ben orta katına cheddar peyniri de koydum).
- Kaşarların üzerine sırasıyla minik küp küp kesilmiş kapya biber, soyulmuş minik küp küp kesilmiş domates, ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu serpiştiriyoruz.
- Zerzevatları damak tadımıza göre yine baharatlıyoruz.
- Sebzelerin üzerine kalan 4 dilim ekmeği yerleştirip her yerini güzelce sos sürüyoruz ve baharatlıyoruz.
- Ekmeğin üzerine tekrar sırasıyla kapya biber, domates, ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu serpiştirip yeniden baharatlıyoruz.
- Sebzelerin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirip toz biber ve kekik serpiştiriyoruz.
- 180 derece önce ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 20-22 dakika pişiriyoruz.
Pratik, doyurucu ve lezzetli kahvaltılığımız hazır.
Sıcak sıcak servis ediyoruz.
*Tarif 4 kişiliktir.