bencede
Active member
Pratik Lavaş Sıkma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
.
Pratik Lavaş Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 8 adet lavaş
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet küçük domates
- Pulbiber
- Tuz
- Margarin yahut tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanımızı ince ve yarım ay biçiminde doğrayıp bir tavaya alın.
- Sıvı yağ ile yumuşayana kadar pişirin.
- Akabinde altını söndürelim ve beyaz peynir, maydanoz küçük küp doğranmış domatesimizi ve baharatları koyalım ve karıştıralım.
- Akabinde lavaşımızı tavada ısıtıyoruz ,hatta biraz daha pişirmeyebilirsiniz.
- Akabinde tabağa aldığımız sıcak lavaşımızı soğumadan yağımızı sürüp harcımızı uzunlamasına koyalım.
- Sıkıp soğumaması ve kurumaması için bir bezi altına saklıyoruz.

Pratik Lavaş Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı