Pratik Mayasız Pişi

bencede

Active member
Pratik Mayasız Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
Kızartmak için :

  • Sıvı yağ
Pratik Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve yoğurtu bir kaba alıp güzelce çırptım.
  2. sonrasındasında üzerine azar azar un, kabartma tozu, tuz, şeker su ek edip yoğurdum ta ki kulak göğsü kıvamından biraz daha sert olana kadar .
  3. sonrasındasında bezelere ayırıp oklava ile açıp bir su bardağı yardımı ile daire halinde kesip kızgın yağda kızartım, gerili önlü.
Çok hoş balon üzere şişti ve nitekim epey lezzetli bir o kadarda kolay bir tanım denemenizi öneririm. Birde hiç yağ çekmedi.
 
Üst