bencede
Active member
Pratik Mayasız Pişi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 tane yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ılık su
- Alabildiği kadar un
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve yoğurtu bir kaba alıp güzelce çırptım.
- sonrasındasında üzerine azar azar un, kabartma tozu, tuz, şeker su ek edip yoğurdum ta ki kulak göğsü kıvamından biraz daha sert olana kadar .
- sonrasındasında bezelere ayırıp oklava ile açıp bir su bardağı yardımı ile daire halinde kesip kızgın yağda kızartım, gerili önlü.