Yenilmez
Active member

Veliaht Prenses Mette-Marit’e koronavirüs bulaştı. Sağlık durumu nedeniyle artık özel bir randevuyu iptal etmek zorunda kaldı.
Norveç kraliyet ailesinin hayranları şu anda Prenses Mette-Marit için endişeli. Beş yıl önce kendisine pulmoner fibrozis teşhisi konuldu. Hastalık sırasında akciğerlerde alveoller arasında ve kan damarları çevresinde aşırı bağ dokusu oluşur. Bu değişiklikler akciğerlerdeki dolaşımı etkiler. Artık 50 yaşındaki adamda da Corona var.
Korona enfeksiyonu nedeniyle Mette-Marit, Noel öncesi kilise törenine katılımını iptal etmek zorunda kaldı. Çarşamba öğleden sonra düzenlenen etkinlikte eşi Veliaht Prens Haakon onu temsil etti. Artık Norveçli başka bir önemli randevuya katılamayacaktı.
Mette-Marit’in olmadığı geleneksel Noel fotoğrafı
Norveç kraliyet ailesinin hayranları her yıl bu fotoğrafı bekliyor ve artık kraliyet ailesinin bu yılki Noel fotoğrafı nihayet yayınlandı. Ancak bir şey eksik: Fotoğrafta Prenses Mette-Marit görünmüyor. Sağlık durumu nedeniyle geleneksel yılbaşı çekimlerine katılamadı. Kraliyet ailesinin resmi Instagram kanalı, “Kraliyet ailesinden herkese mutlu Noeller. Bu yılın Noel fotoğrafı Oslo’daki Kongssetra’da, Voksenkollen’de çekildi. Ne yazık ki Veliaht Prenses hastalık nedeniyle katılamadı” dedi.
Ancak Mette-Marit temsil edilmeye değer: Prens Sverre Magnus, Prenses Ingrid Alexandra, Kraliçe Sonja, Kral Harald ve Prens Haakon bayram kıyafetleriyle poz veriyor. Kraliyet hayranları fotoğraftan memnun ama aynı zamanda 50 yaşındaki adamı da özlüyorlar. “Güzel bir fotoğraf ama Veliaht Prenses’i özledim”, “Kraliyet ailemizle çok gurur duyuyorum. Veliaht Prenses’e acil şifalar diliyorum” ve “Kraliyet ailesine Mutlu Noeller. Sağlığınıza dikkat edin, özellikle Mette- Marit”, yorum sütununda okunabilir.
Çarşamba günü Veliaht Prens Haakon eşinin mevcut durumu hakkında yorum yaptı. “O iyi,” diye her şeyi açıkça ifade etti. Mette-Marit, kronik akciğer fibrozuna rağmen kraliyet görevlerini yerine getirmesiyle tanınıyor. Yine de ara sıra mola vermesi gerekiyor. En son Eylül ayında birkaç günlüğüne hastalık iznindeydi.