Puf Pişi

bencede

Active member
Puf Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 dolu su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ
Puf Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Gereçleri geniş bir kaba alalım. Evvel sıvı gereçleri karıştıralım daha sonra unu azar azar koyup yoğurmaya başlayalım. yavaşça ele yapışan bir hamur olmalı.
  2. Tezgahın üzerinde de yeterlice yoğurup 5 dk kadar dinlenmeye bırakalım, o ortada ocağa tavayı koyalım içine yağı döküp ısınmasını beklerken hamuru 2 eşit kesime bölelim.
  3. Tezgaha un serpip merdane yardımı ile açalım, ister kurabiye kalıpları ile ister bardağın iç kısmıyla hal verip kızgın yağ da kızartalım.
  4. Sıcak servis yapalım. Afiyetler olsun.
O kadar kolay ve yavaşça tanım ki acil konuk geldiğinde yahut çocukların beslenmesine koyabilirsiniz. Şimdiden kolaylıklar diliyorum ????????.

Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst