bencede
Active member
Puf Pişi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 dolu su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçleri geniş bir kaba alalım. Evvel sıvı gereçleri karıştıralım daha sonra unu azar azar koyup yoğurmaya başlayalım. yavaşça ele yapışan bir hamur olmalı.
- Tezgahın üzerinde de yeterlice yoğurup 5 dk kadar dinlenmeye bırakalım, o ortada ocağa tavayı koyalım içine yağı döküp ısınmasını beklerken hamuru 2 eşit kesime bölelim.
- Tezgaha un serpip merdane yardımı ile açalım, ister kurabiye kalıpları ile ister bardağın iç kısmıyla hal verip kızgın yağ da kızartalım.
- Sıcak servis yapalım. Afiyetler olsun.
Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı