bencede
Active member
Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi Süzme Yoğurtlu Çılbır Yumurta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1-2 adet yumurta
- 1,5 litre kadar su
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 kutu mikro yeşillik
- 1 adet limon
- Zeytinyağ
- Tuz
- Biraz tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye suyu ek edip ocağa alalım kaynayınca içine biraz tuz ve sirkeyi ek edelim( sirke yumurtanın dağılmamasını önleyecektir ).
- Altını kısıp kaseye bir yumurta kıralım ve yavaşça yukardan değil suya yakın bir biçimde yumurtayı suya koyalım.
- Süratlice koyduğunuzda yumurtanın beyazı fazlaca çabuk dağılabilir lütfen dikkat edelim.
- Dilerseniz suya koymadan evvel bir tıp kaşıkla suyu bir çevirelim ki yani su dönme halindeyken yumurtayı koyalım. bu biçimdece yumurta dağılmayacaktır.
- Pişen yumurtaları kevgir sayesinde tabağa alalım.
- Yoğurdu bir tabağa koyalım sarımsağı içine ezelim tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Minik bir tencerenin içerisine tereyağını ve baharatları ek edelim.
- Farklı bir kasede mikro yeşillikleri limon ve zeytin yağlayıp tabağa alalım.
- Yumurtamızı yoğurdun üzerine koyup üzerine kızarmış yağımızı ek edelim.