bencede
Active member
Saçaklı Tanımı İçin Gereçler
- 2 orta uzunluk patates
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- Karabiber
- Patatesleri soyup rendenin patates cipsi yapılan yeri ile rendeleyin.
- Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyup kapağını kapatın yavaşça patatesler pişirin.
- Yumurtaları 1 çimdik tuzla çırpıp pişen patateslerin üzerine ekleyin ocağın altını biraz kısıp kapağı kapatın ve yumurtalar pişirin.
- Veeeee kaşarı rendeleyin yalnızca kenarlarına serpin.
- Son olarak da 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine koyup kapağı kapatın.
- 1, 2 dk daha sonra ocağı da kapatıp tavanın kapağını kapalı tutun kaşarlar eriyinceye kadar.
- Tavadan servis tabağına alırken yağını süzebilirsiniz.
- 8 kesime kesin.
- Karabiber(ben patates ve yumurtaya yalnızca karabiber yakıştırdığım için) yada isteğe bakılırsa baharat serpin afiyet olsun ????.