Saçaklı

bencede

Active member
Saçaklı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 orta uzunluk patates
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Karabiber
Saçaklı Tanımı Yapılışı


  1. Patatesleri soyup rendenin patates cipsi yapılan yeri ile rendeleyin.
  2. Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyup kapağını kapatın yavaşça patatesler pişirin.
  3. Yumurtaları 1 çimdik tuzla çırpıp pişen patateslerin üzerine ekleyin ocağın altını biraz kısıp kapağı kapatın ve yumurtalar pişirin.
  4. Veeeee kaşarı rendeleyin yalnızca kenarlarına serpin.
  5. Son olarak da 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine koyup kapağı kapatın.
  6. 1, 2 dk daha sonra ocağı da kapatıp tavanın kapağını kapalı tutun kaşarlar eriyinceye kadar.
  7. Tavadan servis tabağına alırken yağını süzebilirsiniz.
  8. 8 kesime kesin.
  9. Karabiber(ben patates ve yumurtaya yalnızca karabiber yakıştırdığım için) yada isteğe bakılırsa baharat serpin afiyet olsun ????.
 
Üst