bencede
Active member
Salamura Zeytin Nasıl Yapılır ? ( Anlatım ) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 kilo 250 gram siyah zeytin
- 4 çay bardağı iri tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zeytinleri düzgünce yıkıyoruz.
- Yıkadığımız zeytinleri uygunca süzerek kuruluyoruz.
- Bir kavanozun yahut şişenin içine tuzla birlikte dolduruyoruz.
- Zeytinimizi tatlanana kadar sallıyoruz.
- Zeytinler tatlanınca acı suyunu süzüp atıyoruz.
- Tatlanan zeytinlerimizi sudan geçirip bir tepsiye yayarak kurutuyoruz.
- Kurumuş olan zeytinlerimizi bir kabın ortasında zeytinyağı ile yağlıyoruz. Afiyetle tüketiyoruz.