bencede
Active member
Salçalı Ve Soğanlı Yumurta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 kaşık (Domates ya da biber) salçası
- 4 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı tereyağı yahut sıvı yağ
- Ağız tadına nazaran tuz karabiber toz biber vb.
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvela, soğanlarımızı küçük küçük kesiyoruz. daha sonra tavaya ekleyip yağ ile kavuruyoruz.
- Kavururken isteğinize ve göz sonucunıza uygun biçimde salça ekliyoruz.
- Soğanları salça ile güzelce kavurduktan daha sonra, iki adet yumurtamızı bir kâseye alıp yeterlice çırpıyoruz.
- Çırptıktan daha sonra tavaya ekleyip, kavurduğumuz soğanlar ile tekrar karıştırıyoruz.
- O sırada istediğiniz baharatları yahut istediğiniz tatları ekleyebilirsiniz. Bittikten daha sonra bir tabağa alıyoruz ve servis edebiliriz. Afiyet olsun
.