Sarımsaklı Baget

bencede

Active member
Sarımsaklı Baget Tanımı İçin Gereçler

  • 2 baş sarımsak
  • 1 adet baget
  • 7-8 kol maydanoz
  • 3 kaşık tereyağı
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • Peynir (Parmesan kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Fesleğen
  • Kişniş
Sarımsaklı Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sarımsakları ortadan kesip, üzerine zeytinyağı dökün.
  2. Evvel pişirme kağıdıyla daha sonra folyoyla sarıp, 190 derece fırında 25 dk pişirin.
  3. Bir kasede tereyağı, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş peynir, pişmiş sarımsaklar, tuz ve baharatları karıştırın.
  4. Kıvamına nazaran biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bageti ortadan kesin ve karışımı üzerine ekleyin.
  5. 190 derece fırında 10 dk daha pişirin. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst