Sarımsaklı Ekmek

bencede

Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • Bayatlayan ekmekler nasıl en hoş kıymetlendirilir? işte bu biçimde
  • Ekmek
Sarımsaklı sos için:

  • 10-15 diş sarımsak
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Fesleğen kekik
Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bayatlayan ekmeğimizi ortadan ikiye kesip fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  2. Ezdiğimiz sarımsakları tereyağı ve baharatlarla karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüyoruz.
  3. 170 derecede evvelinde ısıtılmış fırınımıza yolluyoruz. Ben 15dk beklettim lakin fırınınıza bakılırsa denetim edin.
  4. En son olarak kızaran ekmeklerimizin üzerine kaşar peynirini koyup 1-2 dk fırında erimesini bekliyor ve afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun.Videosu için instagram: @eceaslnnn.
 
Üst