bencede
Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir baston ekmek ya da 3 ekşi mayalı ekmek dilimi(ben ekşi mayalı kullandım)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 10 kısım maydanoz
- 1 /2 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- 3 dolu yemek kaşığı rende kaşar
Not EkleTanımı Yazdır
- Maydanozlar ince kıyılır.
- Sarımsaklar ezilir.
- Ekmek dışındaki tüm materyal bir kasede çırpılır.
- Ekmekler dilimlenir.
- Üzerine çırpılan sos gezdirilir. Tepsiye yerleştirilir.
- Üzerlerine rende kaşar serpilir.
- Isınmış 160 derecelik fırında kasar eriyene dek pişirilir.
- Fırından çabucak alınıp sıcak servis edilir.