Sarımsaklı Ekmek

bencede

Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • Bir baston ekmek ya da 3 ekşi mayalı ekmek dilimi(ben ekşi mayalı kullandım)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10 kısım maydanoz
  • 1 /2 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • 3 dolu yemek kaşığı rende kaşar
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maydanozlar ince kıyılır.
  2. Sarımsaklar ezilir.
  3. Ekmek dışındaki tüm materyal bir kasede çırpılır.
  4. Ekmekler dilimlenir.
  5. Üzerine çırpılan sos gezdirilir. Tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerlerine rende kaşar serpilir.
  7. Isınmış 160 derecelik fırında kasar eriyene dek pişirilir.
  8. Fırından çabucak alınıp sıcak servis edilir.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst