bencede
Active member
Sebzeli Kaşık Dökmesi Vazgeçilmeziniz Olacak Tanımı İçin Materyaller
Kahvaltımızın vazgeçilmezi olacak bir tanım, buyurun yapılışına!.
- 1 orta uzunluk kabak (Benim küçüktü 2 tane kullandım)
- 2 küçük uzunluk havuç
- 1 büyük uzunluk yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Bir tutam, ince kıyılmış dereotu (Benim kavanozda saklama sistemi tanımım var ordan bir yemek kaşığı kullandım)
- 5 dolu yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Biraz beyaz peynir (50-100 gram kadar)
- Pul biber, tuz, peynirin tuzuna nazaran
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kahvaltımızın vazgeçilmezi olacak bir tanım, buyurun yapılışına!.
- Havuç ve kabağı, salatalık soyacağıyla soyup, yıkadıktan daha sonra, karıştırma kabında, rendelenir, ( suyu sıkılmaz)
- Yumurta, dereotu, pul biber, tuz, yoğurt, peynir, kabartma tozu eklenip yeterlice karıştırılır.
- Unu temalır kek hamuru üzere bir kıvam elde edilir, (eğer koyu olursa, biraz süt yahut su ek edebilirsiniz).
- Bu ortada yapışmaz tavamızın altını açalım, orta ateşte,, bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup, kaşık, kaşık, harcımızdan dökerek iki, üç dakika pişiriyoruz, altı kızarınca karşıtını çeviriyoruz.
- Birebir biçimde öbür tarafını da pişiriyoruz(her başladığımızda, birer yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, zira içine yağ koymadık).
- Harcımız bitene kadar bu sürece devam ediyoruz.Bu kadar kolay deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin