Sebzeli Kaşık Dökmesi Vazgeçilmeziniz Olacak

bencede

Active member
Sebzeli Kaşık Dökmesi Vazgeçilmeziniz Olacak Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk kabak (Benim küçüktü 2 tane kullandım)
  • 2 küçük uzunluk havuç
  • 1 büyük uzunluk yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Bir tutam, ince kıyılmış dereotu (Benim kavanozda saklama sistemi tanımım var ordan bir yemek kaşığı kullandım)
  • 5 dolu yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Biraz beyaz peynir (50-100 gram kadar)
  • Pul biber, tuz, peynirin tuzuna nazaran
Kızartmak için

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeli Kaşık Dökmesi Vazgeçilmeziniz Olacak Tanımı Yapılışı

Kahvaltımızın vazgeçilmezi olacak bir tanım, buyurun yapılışına!.

  • Havuç ve kabağı, salatalık soyacağıyla soyup, yıkadıktan daha sonra, karıştırma kabında, rendelenir, ( suyu sıkılmaz)
  • Yumurta, dereotu, pul biber, tuz, yoğurt, peynir, kabartma tozu eklenip yeterlice karıştırılır.
  • Unu temalır kek hamuru üzere bir kıvam elde edilir, (eğer koyu olursa, biraz süt yahut su ek edebilirsiniz).
  • Bu ortada yapışmaz tavamızın altını açalım, orta ateşte,, bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup, kaşık, kaşık, harcımızdan dökerek iki, üç dakika pişiriyoruz, altı kızarınca karşıtını çeviriyoruz.
  • Birebir biçimde öbür tarafını da pişiriyoruz(her başladığımızda, birer yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, zira içine yağ koymadık).
  • Harcımız bitene kadar bu sürece devam ediyoruz.Bu kadar kolay deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
 
Üst