Sebzeli Kaygana

bencede

Active member
Sebzeli Kaygana Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yumurta
  • Un (krep hamuru oluncaya dek koyabilirsiniz)
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 adet kapya biber( biber büyükse yarısını da koyabilirsiniz kalan yarısını yemeğe doğrarsınız)
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet yeşil soğan
  • Tuz
Sebzeli Kaygana Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tanımdır.
  2. Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
  3. daha sonra yumurtaları ekleyin.
  4. En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
  5. İçine yarım bardak sıvı yağ ekleyin. (tavayı yağlamaya gerek kalmıyor bu biçimde)
  6. Akabinde hamuru döküp artlı önlü kızartın.
  7. Hamur bitene kadar birebir süreci yapın.
  8. Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).
Afiyet olsun.
 
Üst