bencede
Active member
Sebzeli Kaygana Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yumurta
- Un (krep hamuru oluncaya dek koyabilirsiniz)
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- 1 adet kapya biber( biber büyükse yarısını da koyabilirsiniz kalan yarısını yemeğe doğrarsınız)
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet yeşil soğan
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tanımdır.
- Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
- daha sonra yumurtaları ekleyin.
- En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
- İçine yarım bardak sıvı yağ ekleyin. (tavayı yağlamaya gerek kalmıyor bu biçimde)
- Akabinde hamuru döküp artlı önlü kızartın.
- Hamur bitene kadar birebir süreci yapın.
- Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).