Sebzeli Pankek

bencede

Active member
Sebzeli Pankek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kol taze soğan (yeşil)
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım kase lor peyniri (peynir de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kapya biber
  • 2-2,5 su bardağı un ( kek kıvamından bir tık koyu olmalı)
Sebzeli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurtayı çırpalım.
  2. Üzerine sütü, kabartma tozunu, tuzu, yağı ve unu ekleyip yenidendan çırpalım.
  3. Akabinde ince ince doğradığımız soğanı, maydanozu ve biberi ekleyelim.
  4. Peyniri de ekledikten daha sonra güzelce karıştıralım.
  5. Çok az yağladığımız ve ısıttığımız tavaya karışımdan kaşık sayesinde dökelim ve hafifçeçe yayalım.
  6. Alt kısmı pişince spatula sayesinde aykırı çevirelim. Tavayı her kezinde hayli az yağlayalım.
  7. Sebzeli pankeklerimiz pişince sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun????
Sebzeli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst