bencede
Active member
Sebzeli Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sarı biber (Onun yerine yeşil biber de ekleyebilirsiniz)
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar su içerisinde haşlanır. Soğanlar ve biberler küp halinde doğranır. Domatesler de tıpkı şekilde doğranır.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır biberler 1-2 dk sotelenir.
- Sotelenen biberlerin üzerine doğranmış domatesler eklenir ve kapağı kapatılır 1-2 dk bu şekilde pişirilir.
- sonrasındasında baharatlar eklenir karıştırılır ve haşlanan yumurtanın kabuğu soyulur. Ortadan ikiye bölünür.
- Üzerine fazlaca az tuz ve karabiber eklenir. En sonunda rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz serpiştirerek tavanın kapağını kapatarak peyniri eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun ????