Sebzeli Yumurta Kapama

bencede

Active member
Sebzeli Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber (Onun yerine yeşil biber de ekleyebilirsiniz)
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Sebzeli Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtalar su içerisinde haşlanır. Soğanlar ve biberler küp halinde doğranır. Domatesler de tıpkı şekilde doğranır.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır biberler 1-2 dk sotelenir.
  3. Sotelenen biberlerin üzerine doğranmış domatesler eklenir ve kapağı kapatılır 1-2 dk bu şekilde pişirilir.
  4. sonrasındasında baharatlar eklenir karıştırılır ve haşlanan yumurtanın kabuğu soyulur. Ortadan ikiye bölünür.
  5. Üzerine fazlaca az tuz ve karabiber eklenir. En sonunda rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz serpiştirerek tavanın kapağını kapatarak peyniri eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun ????
    ❤
Sebzeli Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst