Şef Ömür Akkor ile “Anadolu’nun Binlerce Yılı” başlıklı yemek standı açıldı

Aslıhan

Active member
Şef Ömür Akkor ile “Anadolu’nun Binlerce Yılı” başlıklı canlı yemek standı ön gösterimi Nevmekan Selimiye’de gerçekleştirildi.



HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE

Üsküdar Belediyesince düzenlenen ve 2 gün boyunca gösterilecek canlı yemek standında Anadolu’nun geçmişten bugüne kadar ulaşan beslenme serüveni gözler önüne seriliyor.


Standa ait açıklamalarda bulunan Ömür Akkor, Anadolu’nun hem yemeklerini birebir vakitte tarihini birebir masaya topladıklarını belirterek, Anadolu’nun tarihiyle, yemeğin tarihi bir ortada başladığını söylemiş oldu.


Akkor, dünya tarihinde yemeğin büyük değere sahip olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:


“Dünyanın yemek konusunda bize dönmesi gerekiyor.


Çok yanlış bir istikamete bakıyorlar. Burası yemeğin kalbi, Anadolu yemeğin doğduğu coğrafya. Aslında maksadım bu sergiyi yurt dışına taşımak.


Bizim için tarhana, ekmek, bazlama fazlaca bilindik ancak dünya bunların hepsinden habersiz yaşıyor. Sergiyi dünyanın diğer coğrafyalarına taşımamız gerekiyor. Bu sergiyi Anadolu’nun yemek külçeşidinin merkezi olduğunu ispat etmek için yaptım.”


Stantta Anadolu’daki yemek külçeşidinin başlangıcından bugüne kadar uzanan gereç, araç-gereç ve yemeklerin yer aldığını aktaran Akkor,


ziyaretçilerin el baltasından ilkel değirmen taşlarına, buğday lapasından tarhanaya, Hititlerden Osmanlı-Türk mutfağına uzanan yemek çeşitlerini bakılırsabileceğini lisana getirdi.
 
Üst