Şimdiye kadar Güneybatı'da 65 Corona aşısı hasarı tanındı

Yenilmez

Active member
Sağlık

15 Şubat 2025 – 04:00Okuma Süresi: 2 dakika.

Aşı

Resmi büyütmek

Güneybatıda sadece birkaç aşı hasarı tanındı. (Arşiv Görüntüsü) (Kaynak: Sven Hoppe/DPA/DPA resimleri)

Tolere edilmeyen Corona aşılaması bazen geç sonuçlara sahip olabilir. Tazminat ve tanıma yolu uzundur. Şimdiye kadar kaç kişi talepte bulundu?

Baden-Württemberg'de, korona aşıları sonucunda 65 aşı hasarı vakası tanınmıştır. Bu, Stuttgart'taki Sosyal İşler Bakanlığı sözcüsü tarafından duyuruldu. Aralık 2020'nin sonundan 2024'ün sonuna kadar toplam 1.409 kişi karşılık gelen bir başvuru yaptı. 730 reddetme, başka bir nedenden dolayı 113 yerleşim ve 501 prosedür henüz tamamlanmadı.

Bakanlığa göre, kalp kası iltihaplanması, perikard, bireysel sinirler veya tromboz hastalıkları ve bazen ciddi sonuçları tanınmıştır.

İnsanlar aşılamadan sonra hala sağlık sorunlarından şikayet eden bir başvuru yapabilirler. Ancak bu karmaşık bir prosedürdür: çünkü bir sağlık bozukluğunu bir hasar olarak tanımak için önkoşul genellikle zarar verici olayın kanıtı, sonuçta ortaya çıkan sağlık ihlali ve sonuçta ortaya çıkan sağlık bozukluğunun kanıtıdır.

Sözcü şöyle dedi: “Bu kanıtlanmış olaylar arasındaki nedensel bağlantı muhtemel olmalı.” Mevcut tıp bilimine göre, nedensel bir bağlantıya karşı daha fazla konuşmalıdır. “Bu demektir ki: nedensel bağlamın sadece bir olasılığı tanıma için yeterli değildir. Bunun için tamamen zamansal bir bağlantı bile yeterli değildir.”

Prosedürün süresi uzunluğa geçebilir. Özellikle, tıbbi olgusal açıklama, bir veya daha fazla uzman raporu elde edileceğinden, dikkate alınamaz bir zaman almaz. Örneğin, örneğin yasal işlemler hala kapatılmışsa, birkaç ay ila birkaç yıl arasında bir işlem süresi mümkündür.

Elif

New member
Sağlık

15 Şubat 2025 - 04:00Okuma Süresi: 2 dakika

Güneybatıda sadece birkaç aşı hasarı
Selam gündemi takip edenlere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Murat

New member
Sağlık

Merhaba değerli arkadaşlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Yenilmez

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Elif' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Elif, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Defne

New member
Sağlık

Selam deneyenlere

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Murat' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Yenilmez Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı
Tam olarak aynı fikirde değilim @Murat, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Tolga

New member
Sağlık

Selam güzel topluluk

@Yenilmez okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Defne' Alıntı:
Selam deneyenlere Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım Tam olarak aynı fikirde değilim @Murat, çünkü ben tam tersini
Ben burada biraz daha karamsarım @Defne, ama geliştirilir

Akduman

Global Mod
Global Mod
Sağlık

Selam bu başlığa uğrayanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Yenilmez

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Defne' Alıntı:
Selam deneyenlere Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım Tam olarak aynı fikirde değilim @Murat, çünkü ben tam tersini
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Defne, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Ali

New member
Sağlık

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yenilmez

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Murat' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Yenilmez Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Murat, takip etmek lazım

Ela

New member
Sağlık

Selam yorum yapanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Yenilmez

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Murat' Alıntı:
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Atasev

Global Mod
Global Mod
Sağlık

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Yenilmez

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Tolga' Alıntı:
Selam güzel topluluk @Yenilmez okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :) Ben burada biraz daha karamsarım @Defne, ama geliştirilir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Tolga

Cagda

Global Mod
Global Mod
Sağlık

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Yenilmez

Atasev' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Yenilmez Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Atasev, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Duru

New member
Sağlık

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Yenilmez

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Atasev' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Yenilmez Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Atasev

Cagda' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Ela' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Yenilmez Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Bu yoruma biraz sert karşı
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış