bencede
Active member
Simit Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
- Pekmezli su
- Kavrulmuş susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
- ondan sonrasında unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yavaşça sert bir hamur olacak.
- ondan sonrasında bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan daha sonra 12 beze yapıyoruz.
- Her bir bezeyi de iki eşit kesime bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
- İki ucunu birleştirip simit biçimini veriyoruz.
- Evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
- 10 dk kadar tepside mayalandırıp öncesinden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
- Pekmezli suyu göz sonucu ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
- Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.