Simit

bencede

Active member
Simit Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un
Üzeri için;

  • Pekmezli su
  • Kavrulmuş susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
  2. ondan sonrasında unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmayan yavaşça sert bir hamur olacak.
  4. ondan sonrasında bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
  5. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra 12 beze yapıyoruz.
  6. Her bir bezeyi de iki eşit kesime bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
  7. İki ucunu birleştirip simit biçimini veriyoruz.
  8. Evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
  9. 10 dk kadar tepside mayalandırıp öncesinden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
  10. Pekmezli suyu göz sonucu ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
  11. Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst