Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır)

bencede

Active member
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı İçin Materyaller

Fotoda göründüğü kadar yapmak için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (kıvamı kulak göğsü olacak)
  • Tuz
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş bir kaba yoğurdumuzu ve kabartma tozumuzu alarak başlayalım ve bir kaşık sayesinde karıştıralım.
  2. İki yumurtayı da ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Tuzumuzu sonrasındasındada unumuzu azar azar ek edip hamuru yoğuruyoruz, hamurumuz ele yapışmayacak ve kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Ben hamuru 5 dakika dinlendiriyorum.
  5. çabucak sonrasında 3-4 beze haline getirip açıyorum.
  6. Dilediğiniz formu verin ve kızdırıp altını biraz kıstığınız yağda iki taraflı kızartın lütfen yağın epeyce ta kızgın olmamasına dikkat edin. Dışı pişer içi çiğ kalır. Bunun için benim ocağım 1-9 ayarında ben 7 ayarını kullanıyorum.Afiyet bal şeker olsun.
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst