bencede
Active member
Soğan Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 5 adet yumurta
- Biraz kasar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanların kabuklarını soyup yarım ay halinde fazlaca ince olmayacak biçimde doğradım.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları kısık ateşte soteledim.
- Kabuklarını doğrayıp minik doğranmış domatesleri de ek edip sotelemeye devam ettim.
- Domatesler suyunu çektikten daha sonra tuz,karabiber,pulbiber ve minik doğranmış maydanoz ve naneyi de ek ederek karıştırdıktan daha sonra yumurtaları kırıp tavanın üzerine kapak kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirdim.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ek edip tavanın kapağını yine kapatıp 5 -6 dakika daha kısık ateşte pişirdikten daha sonra sıcak olarak servis ettim.
Afiyet olsun ????.