Soğan Kavurması

bencede

Active member
Soğan Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 5 adet yumurta
  • Biraz kasar peyniri rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanların kabuklarını soyup yarım ay halinde fazlaca ince olmayacak biçimde doğradım.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları kısık ateşte soteledim.
  3. Kabuklarını doğrayıp minik doğranmış domatesleri de ek edip sotelemeye devam ettim.
  4. Domatesler suyunu çektikten daha sonra tuz,karabiber,pulbiber ve minik doğranmış maydanoz ve naneyi de ek ederek karıştırdıktan daha sonra yumurtaları kırıp tavanın üzerine kapak kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirdim.
  5. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ek edip tavanın kapağını yine kapatıp 5 -6 dakika daha kısık ateşte pişirdikten daha sonra sıcak olarak servis ettim.
    Afiyet olsun ????.
Soğan Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst